БългарияМненияНа ФокусПоследни новини

Костадин Костадинов: Защо не можем да накараме македонското правителство да организира общо честване на паметта на Гоце

На днешния ден се навършват 152 години от рождението на Апостола на свободата за българите в Македония и Одринска Тракия – Гоце Делчев. И в България, и в Македония ще има чествания. Тъй като по-голямата част от останките на Гоце са в Скопие, традиционно там има най-много поклонници, свеждащи глави пред делото на българския герой. Това написа в Телеграм лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Въпросът е – защо днес няма да има общо честване на годишнината? Нали сме съюзници с Македония в НАТО? Нали страната е кандидат за член на ЕС и ГЕРБ-ППДБ-ДПС отвориха пътя към пълноправно членство на Скопие? Нали България е „силен и уважаван член на международната общност“? Нали имаме други могъщи съюзници? Защо тогава не можем да накараме македонското правителство да организира общо честване на паметта на Гоце?

Отговорът е болезнен – защото България не е държава, а територия с колониален статут, управлявана от долнопробни национални предатели. Как една такава територия да накара дори страна като Македония, нямаща минало, имаща тежко настояще и съмнително бъдеще, да се съобразява с нея? Естествено, че няма как. Това ще се случи тогава, когато България започне да се управлява от Възраждане и извоюва своята независимост.“, коментира Костадин Костадинов в социалните мрежи на „Възраждане“.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Задържаха четирима полицаи, взели подкуп при тестване на шофьор за наркотици

Подобни статии

Back to top button