БългарияНа ФокусПоследни новини

Костадинов: Няма смисъл от протести по улиците, протестът вече е в НС

„Няма смисъл от протести по улиците, протестът вече е тук, в Народното събрание“.

Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Костадинов подчерта, че „най-важната тема в момента е, че управляващото мнозинство е показа своята управленска немощ и импотентност“. По думите му тези хора нямат капацитета да управляват държавата и единственото, което могат, е да режат глави на паметници.

„Нямаха смелостта дори да дойдат в парламента, за да се срещнат отново с нас очи в очи. Само че няма как да бягат вечно. В понеделник ще бъдат тук. Може би след като мине банкетът на ДПС. Подозирам, че най-вероятно ПП-ДБ са в ролята или на мажоретки, или на стриптийзьорки на банкета на ДПС“, каза Костадинов.

Той коментира, че би му било интересно да види снимки от банкета на Пеевски тази вечер – „какъв ще бъде Петков там или Асен Василев“.

Лидерът на „Възраждане“ е категоричен, че тези хора, които режат глави, искат да режат и главата на българската Конституция, но това няма как да стане. „Виждате, че се опитват всячески да попълнят Конституционния съд, за да могат да си гарантират свое мнозинство, което да им гарантира узаконяване на беззаконието, което ще направят с приемането на тези незаконни според самата Венецианска комисия поправки“, добави той.

Костадинов допълни, че този парламент няма да работи, докато това беззаконие не спре. „Не може да пренебрегват политическата воля на близо 1 милион български граждани, които представлява ние от обединената опозиция в момента“, заяви още той и посочи, че демокрацията бива два вида – пряка и представителна, и продължи:

„Ние в България имаме представителна демокрация. В момента, обаче, не е представителна, защото в българския парламент има представени едва 40% от българските граждани, другите 60% не са“, каза Костадинов и добави, че поради тази причина следва да има референдуми както по темата за българския лева, така и по темата за Паметника на съветската армия.

Лидерът на „Възраждане“ показа и снимки на отрязани глави на убити партизани, отбелязвайки, че тези кадри ги няма в учебниците, защото „според сегашните фашисти това е фалшификация и не съществува“. „Тези фашисти днес режат главите на паметниците, утре ще искат да режат нашите глави така, както го правиха техните прадеди. Ето заради това парламентът няма да работи“, заключи Костадинов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Жена загина при пожар в апартамент в Бургас

Подобни статии

Back to top button