БългарияНа ФокусПоследни новини

Костадинов: Няма заповед за реставрация и демонтаж на Паметника на съветската армия

„Няма заповед за демонтаж на паметника на Съветската армия. Изведнъж се оказа, че говорим за реставрация, а не за демонтаж. Нищо от това не се е случило“. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, предаде репортер на БГНЕС.

Той даде изявление след проведения втори председателски съвет в Народното събрание.

„Пеевски предложи, ако имаме претенции, да обжалваме и да съдим, но как да съдиш нещо, което на практика не съществува, няма такъв акт. Заповед за реставрация и демонтаж няма“, заяви още Костадинов. Лидерът на „Възраждане“ каза, че след като са поискали да се спре демонтажа на паметника, от мнозинството са отказали. „Вие сте малцинство, ще правите каквото кажем“, цитира Костадинов някои от членовете на председателския съвет. „Ще бойкотираме всеки ден, докато не спрат“, категоричен е Костадинов.

БГНЕС припомня, че опозицията блокира днешното заседание заради демонтирането на паметника на Съветската армия и промените в Конституцията. След два проведени председателски съвета председателят на НС Росен Желязков прекрати днешното заседание и насрочи ново за утре от 09:00 ч. По този начин днес беше блокирано гласуването на двата бюджета на второ четене за 2024г. – този на ДОО и на НЗОК. 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

 

Кирил Петков за МОЧА: Опозицията се държи безотговорно!

Подобни статии

Back to top button