БългарияНа ФокусПоследни новини

Кой активира Костадинов да спасява Сглобката?

Днес, в един напълно случаен четвъртък, без мащабна кампания, без никаква предварителна загрявка по тази тема, както иначе винаги прави, Костадинов внася спешно законопроект за излизане от НАТО. Не за какво да е, а за излизане на страната от Северноатлантическия пакт и промяна на целия геополитически курс – нещо много по-голямо дори от кампанията им относно Еврото.

Странният ход на лидера на Възраждане идва точно в момент, в който имат два дена да решат остават ли заедно ППДБ и ГЕРБ в Сглобката. Това може да се окаже неочакван подарък, буквално спасителен пояс, за „евроатлантическата коалиция“. Прекрасен за посолства, Европейски институции и електорални ядра, защо такава коалиция трябва да я има.

Досега Костадинов винаги е бил автентичен играч на терена на скептичните към запада у нас, но този ход може да се окаже точно в полза на прозападната ориентация в България.

Повечето инициативи на Костадинов досега вървяха редом с медийни кампании с месеци наред, а проектозаконът за напускане на НАТО излиза без никакво предупреждение.  Точно в пика на разпада на „евроатлантическата коалиция“.

Хората с добра памет може би ще си спомнят подобни случаи, когато преди години по същия начин активираха в правилните моменти Волен Сидеров.

Натиска ли ня#КОЙ бутоните на Костадинов? 

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button