БългарияНа ФокусПоследни новини

Кой е Антон Хекимян?

По-рано днес ГЕРБ обявиха Антон Хекимян за техния кандидат за кмет на София. Преди няколко дни Борисов бе заявил, че имат „нестандартно решение“ за столицата, но официално кандидатурата бе обявена днес. Той е едно от най-познатите лица в родната телевизия през последните 20 години.

Антон Хекимян е изкачил всички стъпала в професията само в една медия – bTV, където влиза още като студент. Номинацията му бе обявена публично в последния възможен момент, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно отказваше да каже пред журналистите на кого ще заложи в борбата за кметския стол в столицата, след като още преди месеци стана ясно, че това ще е последният мандат на Йорданка Фандъкова.

Антон Гаро Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски. Получава бакалавърска степен по „Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, след което продължава обучението си и се дипломира като магистър по „Електронни медии“ във Факултета по журналистика и масова комуникация. Записва и право в Нов български университет, но не го завършва. Не е семеен.

Журналистическата си кариера изгражда в bTV, където започва като стажант в нюзрума още в първи курс от следването си. От 2004 г. работи последователно като репортер, водещ на съботно-неделния сутрешен блок на телевизията, а от 2014 г. води предаването с най-голяма популярност и доверие сред зрителите в сутрешните часове – „Тази сутрин“.

През годините е водещ и на много специални издания на bTV Новините, извънредни и изборни студия, а от 2020 година е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Антон Хекимян: Обичам София, слагам като акцент образованието

Подобни статии

Back to top button