Край на сагата „Левски“ – акциите са при Сираков
Наско Сираков

Край на сагата „Левски“ – акциите са при Сираков

Мажоритарният пакет от акции на футболния Левски е доставен на стадион „Георги Аспарухов“ и е на името на Наско Сираков, пише „Дневник“, позовавайки се на неофициален източник.

 

Сираков очакваше акциите в последните дни, след като Васил Божков обеща да ги предаде от Дубай, за да се работи за спасяването на клуба, който е във финансова криза.

 

На практика единствените приходи в касата на „сините“ от месеци са от получените множество дарение от фенове, както и 500 хиляди лева от фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

Преди седмица Божков направи анкета, с която попита обществеността кой трябва да го наследи начело на „сините“ и Сираков спечели вота, след като сам изяви желание да се върне на „Герена“.

 

„Аз съм готов да получа акциите. Губи се време, а часовникът тиктака и отброява времето назад за Левски. Левски не е създаден да се спасява, а да побеждава. В момента времето ни притиска и не можем да направим нищо за спасението без акциите“, заяви Сираков в средата на миналия месец в телевизионно интервю.

 

Божков обеща в събота, че ще даде дяловете на легендата и изрази мнение, че Левски ще продължи да се използва за политически игри:

 

„Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“.

 

Очаква се официална пресконференция на Сираков, който да се легитимира като новият мажоритарен собственик на акциите.

 

Междувременно стана ясно, че Левски ще направи открита тренировка от 17 часа днес.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК