На ФокусПоследни новиниСвят

Край Йемен е пленен българският кораб „Руен“

Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост, е бил взет на абордаж днес край остров Сокотра в Йемен. Това съобщи британската компания за морска сигурност „Амбри“ (Ambrey), предаде Ройтерс.

Риболовен кораб, плаващ под ирански флаг в района, е изключил сигнала си за идентификация шест часа преди инцидента в близост до мястото, където корабът за насипни товари изглежда е излязъл извън курса си, уточнява „Амбри“.

Риболовният кораб, плаващ под ирански флаг, преди това е бил в офшорната зона на Сомалия.

Агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) също изпрати съобщение, в което се казва, че е получила доклад за сигнал за бедствие от плавателен съд, на който са се качили неизвестни лица. Картата на UKMTO локализира инцидента близо до йеменския остров Сокотра.

Става въпрос за кораба „Руен“ на Параходство Български морски флот (БМФ), каза за bTV директорът на компанията Александър Калчев. На борда му има 8 българи.

Все още в плен на хутите e корабът Galaxy Leader заедно с екипажа, в който има и двама българи. Плавателният съд беше нападнат на 19 ноември и в момента е закотвен край бреговете на пристанище в Червено море. Хутите дори го превърнаха в туристическа атракция. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

БСП нахлу при областния управител, охраната звънна в полицията

 

Подобни статии

Back to top button