БългарияНа Фокус

КРАЯТ НА ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ: „Атака“ е аут

Коалицията на Обединени патриоти се разпадна. ВМРО и НФСБ ще продължат да работят заедно, но без „Атака“, съобщава НОВА. Лидерът на партията Волен Сидеров и депутатите му Павел Шопов и Десислав Чуколов са изключени от парламентарната група.

Това обявиха официално пред медиите лидерите на ВМРО и НФСБ. Решението за „отлюспването“ на депутатите от „Атака“ е взето с 20 гласа „за“ и нито един „против“ и „въздържал се“.

„Повече от една година коалицията не работи“, обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той обвини колегите си от „Атака“ в “ системен саботаж на взети решения на групата и атаки персонални“ срещу Валери Симеонов и срещу самия него. Каракачанов беше категоричен, че така повече не може да продължава.

„Всяко нещо си има край. Няма смисъл от тази агония, да създаваме само шум в системата. Явно г-н Сидеров и неговите колеги от „Атака“ не желаят да работят с НФСБ и ВМРО, нека да плуват свободно в океана“, добави Каракачанов.

Той обаче подчерта, че това решение не нарушава мнозинството в пленарната зала и не застрашава управленския мандат.

Последният опит за постигане на коалиционен мир и заглаждане на противоречията в малкия коалиционен партньор беше направен преди ден, когато отново от „Атака“ станаха причината Коалиционният съвет да се провали.

Това стана, след като лидерите на трите формации се събраха в парламента, но Волен Сидеров настоя да водят разговорите си в присъствието на медиите. Останалите две партии в ОП отказаха, а веднага след краха на коалиционната сбирка Каракачанов обяви: „Такава коалиция няма“.

Ето къде да проверита, ако данните ви от НАП са изтекли

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button