Любопитно

Леопард, изоставен като бебе, откри грижовно семейство и верен приятел ротвайлер

Черно малко леопардче, се роди в Сибирски резерват. По някаква причина, може би поради стрес след раждането, майката не хранела бебето си.

Panther Abandoned By Its Mother Grows Up With A Human And Rottweiler

Служителите на зоологическата градина открили, че котето започва да отслабва и започнали да търсят временна грижа за него.

Млада жена на име Виктория, която има богат опит в грижите за диви котки решава да поеме грижите за малкото. Тя кръстила бебето Луна и се консултирала с професионални ветеринари за диетата и лечението на животното.

Leopard Luna executes commands. - YouTube

След два месеца Луна била пораснала до размерите на голяма домашна котка.

Израснала сред любов и грижи, Луна била изключително кротко животно. Сините й очи, които по-късно станали жълто-зелени, спечелили сърцата на всички около нея. Виктория толкова се привързала към Луна, че решила да подаде документи за официално осиновяване, въпреки че вече от институциите били открили дом на котката.

Виктория вече имала в дома си ротвайлер на име Венца, който изненадващо приел новия си „съсед“. Интересното е, че в началото ротвайлера бил объркан какво стои пред него: мечка или котка. Но скоро двамата станали неразделни приятели, въпреки че Венца понякога „почиствал бъркотията“, когато Луна ставала твърде дива.

Днес тази необичайна двойка живеят в хармония и разбирателство, въпреки че стопанката им не разкрива точно в кой град. Луна, като хибрид на далекоизточен и ирански леопард, се адаптира добре към студения климат благодарение на гъстата си козина.

How the panther Luna and rottweiler Venza react to the cat????????????/ Luna  loves smoked ribs???? - YouTube

Тя има меланизъм, което прави оцветяването й особено тъмно. Така леопардът от джунглата и ротвайлерът Венца намерили общ език в снежните простори на Сибир и открили едно красиво приятелство между два напълно различни вида.

Източник: mozache

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Такива бяхме ние, учениците на 70-те и 80-те. Галерия от снимки, които ни връщат в миналото

 

Подобни статии

Back to top button