БългарияПоследни новини

ЛЯТОТО СЕ ЗАВРЪЩА, но едва в края на седмицата

Страната ни все още се намира под влиянието на средиземноморски циклон, който носи със себе си бури, градушки и есенни температури. Добрата новина обаче е, че лятото се завръща, но лошата е, че това ще се случи едва в края на седмицата.

Очакват се значителни валежи, гръмотевични бури и градушки най-вече в централните и южните райони на Гърция. Количествата дъжд там ще надхвърлят 50 литра на квадратен метър за денонощието.

У нас валежите ще са по-малко. Денят ще е с променлива облачност до обяд. След това ще превали слабо на много места в страната. По-значителни количества очакваме в централните части на Южна България, в Югозападна България и по-конкретно в Рило-Родопската област.

Температурите остават ниски за сезона. Следобeд термометрите ще показват стойности между 22 и 27 градуса, а привечер – между 12 и 18 градуса.

За щастие обаче метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология не предупреждават за опасни явления, което означава, че количествата дъжд ще са в рамките на нормалното. 

По Черноморието очакваме слаби превалявания в следобедните часове, с по-голяма вероятност по северните части на крайбрежието. Температурата на въздуха – между 23 и 26 градуса, на водата – 23-24 градуса. Вълнението – слабо с височина на вълните до 50 сантиметра.

В дните до края на седмицата температурите ще се повишават и ще гонят стойности около и над 30 градуса през почивните дни. Условия за превалявания ще има в петък в Югозападна България.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button