БългарияПоследни новини

Любовна драма е причината за зверското убийство в Стара Загира, части от тялото били изнасяни дни наред

Любовна драма е причината за жестокото убийство в Стара Загора, което бе разкрито преди два дни. По неофициална информация Божидар К. е направил частични самопризнания пред разследващите, съобщи „24 часа“. 

 

Мъжът разказал, че 42-годишният А.Х. му дошъл на гости. След употреба на алкохол двамата се скарали и домакинът разбил бутилка в главата на госта. Причината за кавгата били обвинения от страна на жертвата, че убиецът е имал отношения със съпругата му, което довело до техния развод.

 

За да се отърве от тялото, Божидар К. разфасовал тялото и започнал да го изнася на части в чували.

 

При сепариращата инсталация край с. Ракитница и в апартамент в бл. 26 са открити още части от тялото, издирват се други.

 

А жертвата е разпозната по специфична татуировка на ръката, съобщава още изданието. Тя била въведена в регистрите на МВР преди години, когато убитият е осъден за нанасяне на телесна повреда. 

 

Припомняме, че двете ръце на жертвата (без китките и дланите) бяха открити случайно в сепарираща инсталация за отпадъци. Товага бе подаден сигналът за убийството. По-късно бяха открити и други части от трупа, а торсът и инстументите, с които той бил разчленяван, бяха намерени в апартамента на извършителя. 

 

Той е с повдигнати обвинения за това, че умишлено е умъртвил, а след това е разфасовал тялото на 42-годишния А.Х. 

 

Според държавното обвинение, жестокото престъпление е извършено в периода от 2 до 13 декември. Още на 2 декемви жертвата изчезва.

 

Обвиняемият Божидар К. живеел в апартамента на сестра си и затова не искал да плаща ток и вода за общите части на блока, споделят негови съседи. Бил затворен по характер, но не създавал проблеми.

 

Живеел сам, комшиите са виждали при него да идват мъже, но не и жени. Според тях той работел в строителството – и у нас, и в чужбина. Постоянно се оплаквал, че няма пари. Поради тази причина в момента го защитава служебен адвокат.

 

С убития се познавали от времето, когато той живеел в съседен апратамент. След развода си обаче, А. Х. напуснал жилището, в което останали съпругата и синът му. В момента те били в Италия и апартаментът е празен.

 

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора. В този срок предстои внасяне на искане в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение. „задържане под стража“ спрямо него.

 

Двукратната ни шампионка по борба Силвия Митева загина в катастрофа

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button