You are currently viewing Македонски митничари пуснали фаталния автобус с нередовни документи, уволниха ги
кадър: bTV

Македонски митничари пуснали фаталния автобус с нередовни документи, уволниха ги

„Новините от последните часове са, че митническата вътрешна комисия е извършила проверка на граничния пункт „Деве Баир” и там е установено, че двама митничари не са си свършили работата. Пропуснали са автобуса с нередовни документи. Заради това те ще бъдат отстранени от работа. Техният ръководител ще бъде санкциониран”. Това заяви пред NOVA главният редактор на македонския сайт „Трибуна“ Атанас Величков.

 

Автобусът от „Струма“ е нямал разрешение за международни превози на пътници. Предстои да бъде санкциониран и прекият ръководител на двамата митничари в нарушение. 

 

Излизането на автобуса от държавата изобщо не е отразено в митническата система, според първоначалната проверка.

 

Така се оказва, че автобус без разрешителни е преминал през три държавни граници.

 

„По принцип политиката на фирмите е да дават международни курсове на опитни шофьори. Най-вероятно шофьорът на автобуса е бил опитен и ако е направил грешка, това трябва д аго каже самото разследване”, каза още той.

 

Преди ден бе отнет и лицензът на фирмата, собственик на изгорелия автобус – „Беса Транс БТБ“, съобщи Министерството на транспорта на Република Северна Македония

 

Властите са е установили, че автобусът няма издадено разрешително за превозване на пътници. Превозното средство не е вписано в електронната система за издадени лицензи за извършване на вътрешен и/или международен превоз на пътници, казват още от транспортното министерство в РСМ.

 

„В медиите се появи информация, че в автобуса е имало пиротехника за Нова година. От фирмата превозвач съобщиха във Facebook, че това не е истина и че в автобуса няма тайници, в който може да се сложи нафта или такава пиротехника”, посочи още Величков.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК