БългарияНа Фокус

Мангъров на протест срещу ваксините и COVID мерките в София

Днес в столицата се проведе протестно шествие и демонстрация срещу ограничителните мерки за коронавируса и против ваксинацията срещу COVID-19. На протеста се появи известният критик на ограничениятя проф. Атанас Мангъров, както и членове на партията, която го издигна за деутат на редовните парламентарни избори – АБВ. На демонстрацията бяха и представители на партия „Възраждане“.

 

Организаторите на протеста настояват за присъствена учебна година и се опасяват, че в бъдеще може да се стигне до нови фалити и ръст на безработицата при евентуален локдаун. Освен срещу новите ограничения, под надслов „Не можеш да експериментираш с мен! Не можеш да ме лишиш от права!“ протестиращите се обявиха и срещу задължителната ваксинация.

 

„Няма защо да ни се вменява вина, че не искаме да се ваксинираме и затова се продължава пандемията. Защото както се вижда най-много ваксинирани продължават заразата и боледуват“, заяви протестиращ.

 

Демонстрантите твърдят, че ваксините са експериментални и настояват имунизираните да получават парично обезщетение, като настояват за среща със здравния министър.

 

От АБВ обявиха, че ще обжалват заповедта, с която се дава право на търговски обекти да работят на пълен капацитет, ако служителите и посетителите са ваксинирани, преболедували или имат негативен PCR тест.

 

А Мангъров написа в социалната мрежа Фейсбук:

 

„В понеделник (30.08) организираме мирно шествие срещу задължителното ваксиниране. Имунизирането трябва да е личен избор, а не фашизоидна риторика“.

 

А пред журналисти обяви: 

 

„Нека сме наясно, това не е антиваксърско събитие. Това не е събитие срещу ваксините изобщо. Това е събитие срещу начина, по който ваксините се използват за разделяне на обществото и създават прегради, които са безсмислени“, заяви доц. Атанас Мангъров.

 

От пилоните пред НДК протестът премина в шествие по ул.“Витошка“, за да спре пред Министерството на здравеопазването, а след това пред Министерството на образованието и науката и за кратко пред президентството.

 

Разкриха COVID зони в десетки ДКЦ-та в страната – ето кои са те

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button