Последни новиниСвят

Мария Захарова: Делото срещу Малинов е сигнал към несъгласните с „антируската истерия“

Като сигнал към несъгласните с антируската истерия в България определи говорителят на руското външно министерство Мария Захарова делото срещу председателя на „Русофили“ Николай Малинов. Преди дни Специализираната прокуратура внесе срещу него обвинителен акт по обвинения в шпионаж в полза на Русия. 

 

„Всички признаци говорят, че става дума да се даде ясен предупредителен сигнал на всеки, който не е съгласен с антируската истерия, която е обхванала „евроатлантическия свят“, и на всеки, който се изказва за добросъседство с Русия“, посочва Захарова, цитирана от ТАСС.

 

За голямо съжаление, по думите на говорителката на руското МВнР, наложената от Запада конфронтационна логика в международните отношения продължава да заглушава всякакви зародиши на нормална логика, трезво и суверенно разбиране на истинските национални интереси.

 

„Остава да разчитаме, че правосъдието в някои страни няма да обслужва политически поръчки, да играе ролята на средство за разчистване на сметки с инакомислещите“, заключава говорителката на руското външно министерство.

 

Радев: ЕС гледаше Русия под микроскоп, а България остана в периферията

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button