You are currently viewing Майката, убила децата си в Сандански, се оплакала, че свекърът й я насилвал
снимка: Фейсбук

Майката, убила децата си в Сандански, се оплакала, че свекърът й я насилвал

32-годишната Кристина, която преди два дни уби децата си на 3 и 5 години с кухненски, нож, се е оплакала, че свекърът й я е насилвал сексуално. Това съобщи нейният адвокат, който потвърди, че тя е била жертва на домашно насилие и от страна на мъжа си Георги. 

 

„Разбрах дори, че тя е сексуално насилвана и от баща му. Той е посягал на децата, бил ги е и ги е малтретирал, а когато повишавал тон, едното от тях треперело от страх“, каза адвокат Алексиева.

 

Близките на мъжа са на мнение, че Кристина имала психично заболяване, а родителите й го прикривали. Според нейните близки обаче тя била жертва на насилие. 

 

„32- годишната Кристина Дунчева, обвинена в убийствата на децата си на 3 г. и 5 г., не е признала, че е извършител на престъплението“, каза още защитникът на младата жена.

 

Той е на мнение, че няма категорични доказателства срещу нея. 

 

В обществото продължава полемиката чия е вината за случилото се. Някои са на мнение, че жената не може да бъде съдена за извършеното без да са ясни всички обстоятелства.

 

В квартала разказват, че не са знаели за сериозни проблеми в семейството на Кристина и Георги.

 

„ Не е имало проблем, не ми се е оплакал некой, щото ще ми се оплачат на мен, ако има нещо такова. Ами познавам ги, как, бащата дето е, е бивш мой ученик, Да, Георги, познавам го много добре”, каза съсед пред Нова телевизия.

 

Местните все пак настояха институциите да обръщат много повече внимание на сигналите за домашно насилие. 

 

„Сега ще е Сандански, утре ще е друг град, трябва да се проверяват и трябва хората, които работят в тия учреждения наистина да го правят със сърце и душа и да приемат малко по-лично работата си, за да може да има наистина адекватна ситуация и решаване на проблема. защото в крайна сметка ситуацията е следствие на дълго трупани явно проблеми, които са били неглижирани”.

 

Същевременно днес съдът реши, че Кристина ще остане за постоянно в ареста. Според съдия Красимир Аршинков тя е изглеждала в нормално здравословно състояние в съдебната зала и не е казала, че има нужда от медицинска помощ. Единствените й думи били, че иска да й се определи по-лека мярка за неотклонение и моли съда за снизхождение.

 

Снощи спонтанно десетки жители на Сандански се събраха в центъра на града, за да почетат паметта на двете деца. В града бе обявен ден на траур.

 

Погребението на двете деца се състоя тази сутрин.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК