Любопитно

Безгранична любов: Мъж изтегли кредит, за да лекува болното си от рак куче

Младият мъж имал трудно детство и лош житейски опит. В момент когато бил изпаднал в емоционална дупка от която не виждал изход, решил да си вземе куче. Константин закупил двумесечният Джак ( Sweet Jack – по паспорт) от местен животновъд. Когато търговецът представил Константин на животните, всъщност кучето избрало собственика си:

“Той беше първият, който се приближи до мен и близна ръката ми. Сякаш ми казваше, че ще бъде с мен завинаги ако му дам тази възможност”.

С годините кучето и младият мъж станали неразделни, като през това време Константин намира хубава работа и създава уютен дом :

“Джак ми даде смисъл да живея, всеки ден ставах с мисълта, че вече не съм сам и има за кого да се прибирам всяка вечер от работа, за мен той е всичко на този свят” – казва Константин.

Собственикът на кучето забелязва, че кучето му започнало да накуцва. Хъскито се движило много по-бавно, и скимтяло без причина. Мъжът открил подутина на лапата на животното, след което го завел незабавно на ветеринар.

Лекарите заподозрели, че Джак има онко заболяване, което засяга меките тъкани. На кучето били предписани болкоуспокояващи, а собственикът бил посъветван да извърши ампутация на лапата, за да не се разпространи болестта в останалите части на тялото.

За първи път Джак се подлага на операция в родния си Омск. Лекарите ампутирали лапата на Джак и той трябвало да се научи отново да ходи, но с три крака. Изследването на тумора потвърдило предварителната диагноза – рак. След операцията на Джак е предписана терапия, която е трябвало да спре болестта.

Джак и Константин, били оптимисти, че болестта ще отмине. Човекът често казвал на кучето си, че вярва в него, а животното сякаш разбирало всичко и гледало любимия си човек в очите с надежда.

За съжаление само след месец и половина се появил рецидив. Ветеринарите отново предложили операция, но този път препоръчали да се направи в клиника в Москва.

За операцията в столицата, на Константин били нужни 300 хиляди рубли (7200 лв.). Мъжът нямал толкова пари, но изтеглил заем. Част от лапата на Джак била отстранена, като е заменена с титаниева протеза. Анатомичната структура на изкуствения крайник наподобява структурата на лапата, а гумената възглавница върху него осигурява омекотяване.

За щастие операцията била успешна и след възстановяването, Джак вече си бил вкъщи. Човекът намерил добър обущар, който решил да помогне и успял да направи протеза от материала, използван за подметките. Такъв материал е по-здрав и по-подходящ за интензивно износване. Обущарят взел символично заплащане за необичайната услуга.

Джак вече е на десет години, но въпреки възрастта си успял бързо да се приспособи и да се научи да ходи, разчитайки на протезата. Първоначално не вярвал на титановата лапа и се опитвал да не стъпва върху нея, но скоро разбрал, че е надеждна и сега се справя много добре. Джак отново тича, скача и играе, както заслужава всяко едно куче.

– Отражението върху бюджета разбира се ще се усети. Но какво да правя? Върнахме се към живота, който имахме преди. Той е с мен от 10 години. Джак е член на моето семейство. Как да не му помогна? Да кажа  „Съжалявам, нямам пари“ или нещо друго? Как ще живея след това? Той винаги е бил там за мен, когато съм имал нужда от него, няма как да го предам.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

С любов към животните: Жена превръща дома си в хоспис за бездомни кучета

Подобни статии

Back to top button