БългарияНа ФокусПоследни новини

Мъж в София чупи бутилки и буркани по новите велоалеи

Мъж бе заловен да чупи нарочно стъклени бутилки и буркани по новите велоалеи в центъра на София. Столичанинът видимо е бесен на новите съоръжения, но формата му на протест потресе случайни минувачи. 
„Този хубавец върви около „Патриарха“ и умишлено хвърля и чупи буркани и бутилки по велоалеите. Даже маха на камерата, след направени две забележки“, съобщи Ива Филипова, която е заснела въпросния мъж в крачка с личния си мобилен телефон.
„Мъжът се изплези срещу мен на светофара и затова е така на снимката. Даже ме попита дали искам и аз една бутилка в главата… Вероятно е бесен на новите велоалеи. Извади от чантата бутилка и я тресна в земята до две възрастни жени, които се стреснаха и му се развикаха. После се върна назад, извади буркан и го разби до кофата за боклук. Тогава се намесих и извадих телефона, защото около нас минаха две деца с колелета и се наложи да заобиколят стъклата. Това не е начин за протест. Бездомни животни обикалят около кофите, подрастващи с колелета също“, разказа пред „Труд news“ Филипова. Жената вече е подала сигнал срещу мъжа в Столична община. 

„Това също е форма на протест, какво толкова. На човекът му е кипнало“, коментира на свой ред столичанинът Камен Марков.

„Онзи ден сваляше кофите от тротоара на велоалеята. Тя явно много го дразни човечеца. Сигурно няма къде да паркира вече“, предполага Иван Василев.
„Нормално да му писне от велоджендърите. Районът се задръсти. Мръсотия, блокирано движение, всички сме изнервени“, оправдава го Татяна Кирова. 
„Вместо да го снимате – обадете се на 112. Това е вандализъм в чист вид“, съветва Петранка Стойчева. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Окончателно – вдигат пенсиите с 11% от юли

Подобни статии

Back to top button