You are currently viewing Мъжът, заплашвал Митева и Борисов разкри, че му платили да го направи. Остава в ареста

Мъжът, заплашвал Митева и Борисов разкри, че му платили да го направи. Остава в ареста

Софийският градски съд отново остави в ареста мъжа, който втори път заплаши с убийство Ива Митева. Любомир Яков, който този път изпрати заканителен имейл и към Бойко Борисов каза, че го е направил, „защото му е било платено за това“.

 

 Подсъдимият не съобщи кой му е платил да изпрати електронните писма и заяви, че засега не иска да споменава имена. Той подсказа само, че не е имал намерение да отправя заплахите и поиска от съда по-лека мярка, за да се грижи за възрастната си баба.

 

Любомир Яков поиска отвод на съдебния състав с обяснението, че няма нищо против конкретните съдии, но заради политическата обстановка, решението им може да бъде политически мотивирано.

 

Съдиите обаче прецениха, че Яков остава в ареста, защото има опасност да се укрие, както и да извърши ново престъпление. Определението на СГС е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

 

Младият мъж бе арестуван за втори път от полицията в Стара Загора на 28 октомври, само две седмици, след като бе осъден за закана за убийство към председателя на 46-ото НС Ива Митева. Този път Яков изпратил мейл до Министерство на правосъдието, в който отправя смъртни заплахи както срещу Митева, така и срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

За първата закана той получи условна присъда и задължението да положи 200 часа обществено полезен труд.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК