Любопитно

Месеци след осиновяването: Бедстващо коте се оказва дива пума

Всички сме имали своите „упс“ моменти в живота – може би сте забравили да спрете водата преди да излезете от вкъщи, купили сте чифт обувки онлайн, които са се оказали обувки за кукла, наричали сте някого с грешното име твърде дълго или случайно сте прекарали един месец с омекотител вместо перилен препарат

.

Флоренсия Лобо определено може да се похвали с интересна случка, когато едно пътуване до ветеринаря разкрива нещо изненадващо за коте, което наскоро осиновила.

Малката котка, която била спасила, след като била изоставена от майката, не била бездомна, както си мислели всички, а всъщност била пума. УППС наистина…

Всичко започнало, когато Флоренс и нейният брат открили две котенца край пътя в Тукуман, Аржентина.

Двете котенца били сгушени край пътя и брат й предположил, че са намерили семейство бездомни котки.

Флоренсия решила да се опита да спаси котенцата и ги взела у дома със себе си.

Котетата били много млади и много слаби и за съжаление едното от тях починало.

Тъй като и майка му, и сестра му ги нямало, останалото коте било съвсем само на света, и така жената решила да запази малката котка в безопасност, здрава и обичана.

Тя го кръстила „Тито“ и под любящите грижи на Флоренсия, очарователната малка котка ставала по-силна и едра всеки ден.

Благодарение на жената, Тито успял да оцелее и да се възстанови, въпреки неприятните събития на толкова млада възраст.

Флоренсия правила всичко възможно, за да поддържа новото си бебе в добро здраве и след като Тито поживял с нея около два месеца, тя му насрочила преглед при ветеринар

Когато завела Тито на ветеринар, ветеринарят й казал, че Тито не е обикновена домашна котка.

Ветеринарният лекар се свързал с местен природен резерват, който може да потвърди какво е подозирал ветеринарят; Тито не бил малко коте, той бил малка Пума, за да бъдем точни.

Това очевидно била шокираща новина за Флоренсия, която с времето се привързала към малкото.

Но въпреки че пумите “Ягорунди” стават малко по-големи от „нормална“ котка, те все още са диви животни и принадлежат на природата.

И така, малкият Тито бил поканен да се премести в резервата и да размени дните си на домашната котка за живот в дивата природа.

Тито щял да получи прекрасни грижи от персонала на природния резерват и да живее дълъг и щастлив живот в естествената си среда.

Въпреки това, Флоренция не съжалявала, защото ако не го били открили, може би малката пума вече щеше да е загинала. Стопанката била щастлива, защото Тито бил много мил и добър през цялото време на престоя си и цялото семейство много го обичали.

Сега Тито има прекрасен живот пред себе си, а Флоренция има страхотна история за разказване и другар, който може да посети по всяко време в местния резерват.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Джордан Питърсън: Подбирайте си такива приятели, които ви желаят най-доброто

Подобни статии

Back to top button