Последни новиниСвят

Милиардер, обвинен в сексуален трафик, се самоуби

Джефри Е. Епщайн, богатият финансист, обвинен в сексуален трафик и експлоатация на непълнолетни, се е самоубил, съобщава „Ню Йорк Таймс”.

Рано сутринта служители на затвора в Ню Йорк са изнесли труп. Там Епщайн чакаше процеса по обвинението за сексуална злоупотреба в Ню Йорк и Флорида. Все още не са ясни обстоятелствата около самоубийството. Процесът срещу милиардера трябваше да започне през 2020 г.

Според прокурорите от 2002 до 2005 г. Джефри Епщайн е имал сексуални отношения с десетки непълнолетни момичета, които е водел в резиденциите си в Ню Йорк и Флорида. Той им плащал стотици долари в брой, след което инструктирал някои жертви да служат като набирачи, за да му водят нови момичета. Отбелязва се, че възрастта на някои жертви не е надвишавала 14 години.

Епщайн беше обвинен в трафик на непълнолетни с цел сексуална експлоатация – престъпление, за което се предвижда до 40 години затвор. В началото на юли съдът в Манхатън в Ню Йорк, след като изслуша Епщайн реши да го остави в ареста и да не го пусне под гаранция. По-късно Епщайн беше открит в затворническата си килия в безсъзнание и с наранявания по шията. 

В Южна Гърция тече евакуация заради голям пожар

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button