БългарияНа Фокус

Разкриха две убийства у нас от последните дни

В страната са били разкрити две убийства по битови причини, случили се през последните дни. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев във Варна. 

Той направи и поредно признание за това, че в България има сериозен проблем с битовата престъпност, особено в селата. 

„Имаме проблем с битовата престъпност и домашното насилие в България.  Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по малките населени места“, каза Гешев на брифинг във Варна.

По отношение на двете убийства зам.-главният прокурор зави, че за първото  е задържан 91-годишен мъж. Причината е ескалиращ във времето конфликт между двама съседи.

При последната им среща в дома на обвиняемия във вилна зона в местността Добрева чешма, той е нападнал с винкел жертвата си. Трупът на 56-годишния мъж е бил пренесен с лек автомобил в гората между Генерал Кантарджиево и Орешак, където е открит от полицията. 91-годишният мъж има двама сина.

Заради здравословното си състояние задържаният не може да остане в ареста. Очаква се наблюдаващият прокурор по делото да прецени каква мярка за неотклонение е подходяща за него.

Според експертизата за психичното му състояние той страда от старческа деменция, но е вменяем, разбирал е какво е направил и може да носи отговорност.  

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Разкрито е още едно убийство, случило се в петък вечерта в кв. „Аспарухово“. Мъж е пребил по особено жесток и мъчителен начин жената, с която живеел на семейни начела.

Вследствие на нанесения побой жената е починала. Двамата са се запознали преди няколко месеца в социална мрежа.

На мъжа е повдигнато обвинение за извършване на убийство по особено жесток начин. Има данни за криминални регистрации.

Гешев каза още, че прокуратурата не разпъва чадър над никого и доказателство за това е фактът, че през последните няколко години тя е засегнала много интереси, включително политически.

Милиардер, обвинен в сексуален трафик, се самоуби

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button