BulletinБългарияНа Фокус

Министъра на вътрешните работи: Кирил Петков се опитваше да се меси в дейността ми

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов влязоха в пряк сблъсък в сутрешния блок на Нова телевизия.

От днес Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС.
Щом ние му искаме оставката, а те го защитават, значи е тяхна отговорност, заяви в началото съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Петков разказа в национален ефир, че Калин Стоянов е подаден като експерт от ГЕРБ. По думите му, за да се съгласи да поеме поста на вътрешен министър в кабинета „Денков“, на Стоянов му отнело два дни, за да попита жена си.

„Стоянов каза, че не може да приеме позицията без да говори с жена си, мисли два дена. Доколкото си спомням Стоянов е подаден или от Габриел, или от Борисов“, каза още Кирил Петков.

Съпредседателят на ПП категорично отрече да е правил опити за вмешателство в работата на МВР и в тази на вътрешния министър.

„Последният ми разговор с Калин Стоянов е от средата на август, когато беше решил да смени 17 директори на областни дирекции“, припомни Петков.

Той уточни, че не е искал оставката на министъра в лично качество, а от цялата парламентарна група.

Петков настоя, че голяма част от полицаите са се справили перфектно по време на футболните размирици в центъра на София по време на евроквалификацията с Унгария, но е недопустимо полицаи да бият по кафета и ресторанти. „Това спокойно чувство взриви нашата ПГ“, каза Петков, визирайки изказванията на министъра.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ бе категоричен, не е посочвал някой да бъде нает или не в МВР.

„Ние непрекъснато внимаваме, защото сглобката е доста трудна и внимаваме да няма вкарване на нечии интереси в отделните министерства“, подчерта Петков в студиото на телевизията.

Тогава по телефона се включи лично вътрешният министър Калин Стоянов и съобщи:

„Срещата с Кирил Петков не е била една и това може да се провери. Имаше и множество телефонни разговори. Кирил Петков се опитваше да се намества в дейността на МВР. Става въпрос конкретно за това кой служител на какъв ръководен пост да се сложи и да не се махат някои от директорите на ОД на МВР“, каза Стоянов.

Той отрече срещата му с Петков да е била само една. Той на няколко пъти настояваше, че е разговарял многократно по телефона с него.

В телевизионен ефир Кирил Петков зададе няколко въпроса на Калин Стоянов: „Аз ли съм единствения лидер, с който си говорите и имали ли сте разговори с г-н Борисив или г-н Пеевски?“.

„Имал съм в пленарната зала и извън нея, а разговори с вас съм имал в министерство и по телефона“, каза Стоянов. Запитан от водещата къде са били срещите му с лидера на ГЕРБ и с председателя на ПГ на ДПС, министърът отговори само: „В кулоарите на парламента“.

„Оперативното ръководство на службите е поверено на главния секретар“, припомни Калин Стоянов на Кирил Петков в телевизионен ефир.

„Аз съм против полицейското насилие, но съм и против насилието спрямо полицая. Всички служители ще понесат своята дисциплинарна и евентуална наказателна отговорност, заяви още Калин Стоянов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски: Не мога да разбера това „Радино“ вълнение в премиера

Подобни статии

Back to top button