BulletinНа ФокусПоследни новиниСпорт

Трансджендър футболист съди противниците си, които отказват да играят, защото чупи крака и колена

Трансджендър футболист от Англия ще съди своите противници, защото са започнали да отказват да играят срещу „нея“.

Франческа Нийдхам, роден като мъж и идентифицираш себе

Франческа със своят отбор. Нийдхам е в средата, отзад.

си като жена, е футболист за дамския отбор на Росингтън Мейн и за два мача е успял да ужаси своите противници. В един от тях противников футболист, жена, се е наложило да напусне играта със счупено коляно, след като е блокирал невероятно силен удар от Франческа. 

 

Това е предизвикало отбори от дамската лига, в която играе, да се откажат от следващите си мачове поради съображения за безопасност. Според Нийдхам, това е дискриминация и тези отбори трябва да бъдат съдени, защото не са съгласни да играят срещу тях и така са в разрез с правилата за безопасност на лигата.

За да не пречи на своя отбор, Нийдхам решава да се оттегли за момента от футбола, докато трае делото за дискриминация. 

Оказва се, че Франческа има само два мача за сезона и противниците не са знаели, че играят срещу трансджендър – един от тях е разбрал едва 5 минути след началото на мача, въпреки, че е имал съмнения.

Нийдхам и отборът смятат, че са спазили всички правила на лигата за този казус и са разочаровани, че се налага да се стигне до оттегляне и съдебни дела, за да се разреши въпросът.

„Разочароващо е да се види, че тази ситуация е против всичко, което се опитват да наложат политиките за включване и многообразие“, каза Франческа по въпроса.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Китай и Саудитска Арабия подписаха сделка за валута за да заобиколят долара

Подобни статии

Back to top button