You are currently viewing Мистериозна група учени и милиардери разработват проект „Манхатън“ срещу COVID-19

Мистериозна група учени и милиардери разработват проект „Манхатън“ срещу COVID-19

Десетина от най-добрите учени в Америка и група милиардери и крупни индустриалци твърдят, че имат отговор на пандемията от коронавирус и са намерили вратичка, през която да прокарат своя план в Белия дом, съобщава влиятелното издание „Уолстрийт джърнъл“, цитирано от „24 часа“.

 

В групата влизат химици и биолози, имунобиолог, невробиолог, хронобиолог, онколог, гастроентеролог, епидемиолог и ядрен учен. Те се наричат „Учените за спиране на COVID-19“.

 

Работата си те описват като проект „Манхатън“ – намигване към групата учени от Втората световна война, помогнали за разработването на атомната бомба.

 

Този път учените вливат мозъци и пари, за да разработят нестандартни решения, събирайки идеи от целия свят. Учените подготвили конфиденциален документ от 17 страници.

 

Една от главните идеи е да се лекуват пациентите със силни лекарства, които преди са били използвани против ебола, но сега да се пробват по-големи дози.

 

Лекарството против малария хидроксихлорохин се отхвърля от екипа и само се споменава в доклада. Групата също не гледа с добро око на тестовете за антитела, които могат да позволят на хората да се върнат на работа, ако резултатите показват, че са се възстановили от вируса.

 

Препоръчва се да се пробват различни лекарства, чиято ефективност все още не е доказана. Да се съкрати и времето за клиничен преглед на нови лекарства до седмица вместо 9 месеца или година.

 

В центъра на проекта е биологът Майкъл Росбаш, носител на Нобелова награда за 2017 г., който казва: „Няма съмнение, че аз съм най-малко квалифицираният“.

 

Никой от групата не работи за пари. Признават, че могат да се провалят, но ако успеят, може да променят света.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК