You are currently viewing МО: Депутатите от ГЕРБ разпространяват неистини и манипулации

МО: Депутатите от ГЕРБ разпространяват неистини и манипулации

От Министерството на отбраната излязоха и с официална позиция във връзка със смъртта на лейтенант Тодор Манчев. От ведомството обвиниха депутатите от ГЕРБ в разпространяване на неистини и манипулации.

 

Ето какво пишат от Министерството:

 

„Трибуната на парламента следва да се използва за намиране решения на проблемите на хората, основани на обективната истина, но, за съжаление, днес от тази трибуна ПГ на ГЕРБ-СДС поднесе поредните неистини и манипулации.

 

Министерството на отбраната за пореден път заявява, че демократичните норми на правовата държава изискват обективна информация по подобни инциденти да дават компетентните разследващи органи, а не политиците, които в конкретния случай я използват единствено за предизборна пропаганда.

 

Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на отбраната и Служба „Военна полиция“ водят разследването по случая са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.

 

Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи.“

 

Припомняме, че днес от ГЕРБ-СДС обвиниха служебното правителство, Военна полиция и президента Румен Радев в прикриване на убийство. Причината – смъртта на лейтенант Тодор Манчев, за която експертиза доказа, че е в следствие на убийство, а не на самоубийство, както твърдяха разследващите. 

 

Бившите управляващи поискаха оставките на военния министър Георги Панайотов и на директора на „Военна полиция“, както и пълна прозрачност на разследването. 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК