You are currently viewing Татяна Дончева: До вчера не знаех, че 500К значи 500 000. Това са термини на младото поколение, аз съм на 60
кадър: бТВ

Татяна Дончева: До вчера не знаех, че 500К значи 500 000. Това са термини на младото поколение, аз съм на 60

Татяна Дончева с коментар в „Лице в лице“ за скандала „500К“. Преди дни депутатът от „Има такъв народ“ Радостин Василев заяви, че народният представител от „Изправи се БГ! Ние идваме “ и лидер на „Движение 21“, по време на среща с него в офиса му, е написала на листче „500К“.

 

Той обясни, че в рамките на два часа тя го убеждавала, че хората от парламентарната група на ИТН не трябва да се доверяват напълно в решенията на лидера им Слави Трифонов.

 

„Нямам идея защо трябва да напиша „500К“ и някой да го тълкува. Досега не съм видяла спецпрокуратурата да ме е питала. След като основният свидетел каза, че никой не му е предлагал пари – какво се проверява, дали аз искала да цепя групата им“, каза Дончева.

 

Тя заяви, че държавното обвинение се е намесило по случая, за да спаси закриването на специализираното правосъдие.

 

„Това не можа да стане заради поведението на ИТН, които спасиха операцията. Първо като четири пъти провалиха заседанието на правната комисия, преди това провалиха своевременното създаване на постоянни комисии, така че проектът да се разгледа навреме“, каза още депутатът.

 

Дончева беше категорична, че партията на Слави Трифонов обслужва главния прокурор Иван Гешев и ДПС.

 

Според нея изписването на „К“ в края на число, за да се символизират хиляди, се използва от младото поколение, докато тя е на 60 г.

 

„Нямам спомен, не намирам логика да съм си драскала на листче, но тъй като всеки човек си драска на листче в определени моменти, аз не мога да го изключа. Аз нямам спомен в ръцете ми да е имало листче, но „500К“ в моите представи – никога не може да значи 500 000 и тези термини на младото поколение ми бяха неизвестни до вчера“, обясни тя.

 

Относно отцепването на депутати от ИТН, Дончева заяви, че за да се съставило правителство в 46-ото Народно събрание били нужни всички членове на парламентарната група на партията, а не част от тях.

 

На въпрос защо е ходила при депутати от партията на Трифонов тя каза:

 

„Вие искате ли да има правителство? Искахте! Всички хора неистово искаха правителство. Позицията на ИТН е откровено малоумна. Те нямат никакъв интерес да няма правителство. Освен когато ви налагат позиция – това е единственият субективен фактор“.

 

Дончева каза още, че няма да дава подробности, защото след като обявила кои кръгове стоят зад Слави Трифонов, последвал скандалът „500 К“.

 

„Слави Трифонов е слаб физически и психически. Никой не знае как той взима решения и кой му ги спуска. Това, че има изградена енигма от миналото не го прави физически и психически равностоен на Бойко Борисов. Ако тези хора имат два грама разум, сами могат да стигнат до извода, че тази работа не е читава“, каза още Дончева. 

 

По думите ѝ правителство в следващия парламент е възможно само ако избирателите разберат, че ИТН не символизира промяната, а подмяната.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК