БългарияПоследни новини

Надигане на релсите е причината за спирането на метрото при „Хаджи Димитър“, причината били дъждовете

Сериозна повреда има на релсите на метрото при станция „Хаджи Димитър“. Това съобщи пре журналисти шефът на метрополитена Стоян Братоев.

 

„Има надигане на релсите в района и се налага спиране. 5 мм може да е отклонението, а в случая говорим за повече. Трябва да се демонтират релсите, траверсите и като се изчисти всичко и се види основата, ще се разберат причините.

 

Първата стъпка вече сме я направили – от снощи се работи по отстраняването на проблема. В близост до мястото на надигането се намира Перловската река. Най-вероятно от обилната вода може да има наводняване на почвата“, обясни още инж. Братоев.

 

Той не се ангажира със срок на отстраняването на аварията.

 

„Срок за възстановяване на щетите не мога да кажа, защото трябва да се види какво ще излезе в основата. Осигурили сме заместващ транспорт, така че хората нямат проблем с предвижването“, допълни той.

 

Метрото не се движи в участъка от снощи, когато е регистриран проблемът. Превозването на пътници се извършва с автобуси.

 

Те се движат с маршрут – от спирка „Театър София“ на ул. „Професор М.Бичев“, по бул. „Данаил Николаев“, гара „Подуене“, по ул. „Боян Магесник“, под жп моста гара Подуене, по ул. „Ал. Екзарх“, по ул. „Тодорини кукли“, по бул. „Владимир Вазов“ до автобусна спирка метростанция „Хаджи Димитър“, по ул. „Черковна“, надясно по бул.“Мадрид“ и до спирка „Театър София“ на ул. „Проф. М.Бичев“.

 

Автобусите ще спират и на спирка ул. „Тодорини кукли“ по линия 120 в посока бул. „Владимир Вазов“.

 

Британският щам на COVID-19 може да доведе до ново затваряне у нас

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button