БългарияНа ФокусПоследни новини

НАП са запорирали 13 имота на Ивелин Михайлов от “Величие”

Справка в Имотния регистър показва, че НАП е запорирал 13 имота на идеолога на партия “Величие” Ивелин Михайлов. Сред тях е и пионерски лагер с площ от 21 дка. Оказва се, че той има и 308 хил. лева лични задължения, съобщават от BIRD.bg.

Миналата седмица шефът на приходната агенция Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по сигнали срещу фирмите, свързани с Ивелин Михайлов. По тези производства се работи, но все още няма резултати.

Фирми, в които Михайлов участва, имат дългове към НАП за над 306 хил. лв. Други дружества, в които Михайлов е прекратил участието си, дължат още над 343 хил. лв. 

След като Спецов нареди проверката, Ивелин Михайлов веднага коментира, като заяви, че всичките му данъци са платени и не са скрити. Той се усъмни, че това е умишлена атака срещу партията му, която изненадващо влезе в Народното събрание. 

“Всяка фирма има активи, които е натрупала на свободния пазар. Тези задължения са декларирани и ние плащаме с 23% по-висока лихва за това, че не сме ги платили веднага. В момента, в който можем, ще ги платим. Но ние не ходим на море, а работим, за да може да генерираме тези приходи и покрием задълженията. Ако не ги платим или фалираме, НАП ще продаде активите и няма да има никаква щета за бюджета. Но заради този тормоз аз не мога да работя, така че не ми остава избор, освен да закрия фирмите, да уволня хората, защото те така искат. Да обезлюдят региона и да си го ползват”, коментира той пред NOVA.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Възраждане остават в опозиция

Подобни статии

Back to top button