БългарияПоследни новини

Нападнха възрастна жена в дома й заради пет лева

Брутално нападение и грабеж на възрастна жена в монтанско село. Повод за атаката срещу нея са пет лева и двайсет стотинки. По информация на bTV двама от извършителите са задържани.

Посред нощ в дома на 75-годишната Елка Георгиева от село Драганица нахлуват двама младежи. Жената разказва, че след като попитала три пъти кой е и не и отговорили, се заканила, че ще вземе гьостерицата. Не успяла дори да каже, че ще се обади на полицията и двама влезли с ритници.

Убеждавала ги, че няма пари, но те настоявали.Единият грабител успокоявал другия да бъде по-спокоен и говори по-тихо. Жената предполага, че може да е имало и трети обирджия, който е тарашувал в стая на втория етаж.

До бой не стигнали, но си тръгнали с мобилния телефон на жената и с парите от портмонето, в което имало пет лева и двайсет стотинки.

Едва на сутринта Елка се осмелила да информира полицията. А в селцето, в което живеят едва 170 души и никога не е имало подобни нападения, спокойствие вече няма.

„Това е първият случай, който шокира цялото село, и бабите сега живеят в страх и не знаем как ще продължим занапред“, заяви Димитрова, кмет на с. Драганица.

В селото настояват извършителите на нападението над възрастната жена да понесат тежки наказания, въпреки че не са наранили физически жертвата си.

Отново горещини: Темпертури до 35 градуса днес

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button