БългарияНа ФокусПоследни новини

Никола Минчев иска ПП и ДБ да се явят заедно на евроизборите, може да води листата

Бившият председател на Народното събрание Никола Минчев иска „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да се явят заедно на изборите за Европейския парламент на 10 юни. Той е също така най-вероятният кандидат за водач на листа на предстоящите избори.

„Това е въпрос на разговори между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, които се водят. Моето мнение е, че е добре както на местните избори се явихме заедно, и тук също да продължим да показваме това единство“, каза Минчев пред журналисти в парламента. Според него не е проблем това, че ПП се стреми към европейското семейство на АЛДЕ, а ДБ и сега има евродепутати в ЕНП.

Минчев се е съгласил да бъде водач на листата за изборите за Европейския парламент, макар че доскоро се очакваше да стане председател на парламента след ротацията. Сега вероятно мястото ще вземе лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Това обаче все още не е решено, а предстои да се гласува от партийните органи.

„Дал съм принципното съгласие да бъде моето име обсъждано за водач на евролистата, но това е въпрос, който се решава от колективни органи, както и ротационния председател след месец и половина“, обясни той, но не отговори дали решението е било негово или партията го е избрала.

„Подхождаме доста сериозно към предстоящите европейски избори, тъй като си даваме сметка те колко са важни за нас. Освен това за „Продължаваме промяната“ това са първи европейски избори. Нашата цел е да направим една доста сериозна листа, така че да имаме и сериозно представителство след това в Европарламента“

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Мая Манолова и протестиращи опитаха да нахлуят в Общинския съвет в Пловдив да спрат демонтажа на Альоша

Подобни статии

Back to top button