BulletinПоследни новиниСвят

Училищата в Белгород ще преминат към дистанционно обучение заради украинските удари

Училищата в Белгород ще преминат към дистанционно обучение заради украинските удари поради заплахата от обстрел от Украйна, каза губернаторът на региона в сряда.

Киев засилва ударите срещу Белгород по време на офанзивата на Москва, но безпрецедентна атака през декември, при която загинаха 25 души, накара властите в региона да предприемат по-строги мерки.

„До един месец ще въведем дистанционна форма на обучение“, каза губернаторът Вячеслав Гладков във видеообръщение. Заповедта се отнася за редица области, където вече е наредено на училищата да останат затворени след планирания край на зимната ваканция, каза той.

Търговските центрове в Белгород и околностите ще трябва да затворят до 20:00 ч., добави той, докато жителите ще бъдат уведомявани за въздушни нападения през нощта чрез SMS. „Животът и здравето са най-важните неща, които всеки от нас притежава“, каза той.

Белгород, регионална столица с население от 335 000 души, вече евакуира стотици жители в по-безопасни региони поради заплахата от стачки

. Атаките срещу Белгород представляват предизвикателство за Кремъл, който се опита да поддържа подобие на нормалност в Русия преди президентските избори през март. Жителите бяха помолени да залепят прозорците си, за да предотвратят счупването на стъклото, а някои автобусни спирки бяха защитени с чували от пясък и бетонни блокове.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Русия отхвърли възможността за мирен план за Украйна без нейно участие

Подобни статии

Back to top button