БългарияНа ФокусПоследни новини

Нинова: Нямаме нищо за Копринков и Ушев, Радев ще сбърка, ако направи партия

„Бойко Борисов, който пръв заговори за “пътя на Копринката” сега мълчи и се е скрил. Конкретно за Копринков – вътрешният съветник на президента и Ушев (Николай Копринков и Сотир Ушев – бел. ред.), не сме подавали сигнали, внесените ни сигнали обаче касаят нарушения в президентската институция“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На извънредна пресконференция на „Позитано“, на която Нинова и съпартийците ѝ обявиха, че ще предоставят всички сигнали до прокуратурата и инспектората на ВСС, и питания от трибуната на парламента за злоупотреби по време на управлението на служебните кабинети на президента Радев, лидерът на БСП коментира: “Сигнализирали сме компетентните органи за корупционни действия от страна на служебните кабинети. Не сме чакали Делян Пеевски да заяви за злоупотреби, ние ги знаем“.

“Първият сигнал, който сме внесли е от декември 2022 г., последната жалба е през 24 януари 2024 г. Наши адресати са главен прокурор, СГП и Апелативна прокуратура-София“, подчерта още Нинова.

По думите ѝ съмнения за нарушения има в Министерство на правосъдието, в Министерството на електронното управление, в Министерство на труда и социалната политика и в Министерството на икономиката. Нинова предположи и нарушения в областните управители на София и Хасково.

“Става дума за злоупотреби с обществени поръчки, далавери с имоти. Сигнализирали сме и Инспектората на ВСС, че по наши сигнали прокуратурата не реагира в срок”, отбеляза лидерът на БСП.

“Отправили сме 8 питания в парламента за корупция, касаещи Министерството на земеделието и закупуването на високопроходими автомобили, договорът “Боташ”, закупуването на имоти на ниски цени и други нарушения”, припомни Нинова.

Корнелия Нинова коментира, че не се притеснява от възможността да се появи нова политическа алтернатива, каквато заявка направи президентът Румен Радев в понеделник.

“Ние преживяхме няколко негови партии, още сме тук и сме в Народното събрание. Смятаме, че той подготвя партия и ще е поредният му грешен ход”, смята Нинова.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Съдът задържа под стража Габриела Славова, майка ѝ също остава в ареста

 

Подобни статии

Back to top button