БългарияНа ФокусПоследни новини

Нинова: Радев бави втория мандат, за да управлява още

„Ние оставяме на същото мнение – трябваше да се съберем всички, да излъчим важните неща за правителство, да определим срока, да съставим експертен кабинет. Всички тези техни записи, грозотии, които вадят, пречат на истинския процес, който трябваше да е бюджетът”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Този на Радев с 6,4% дефицит е абсурден и не мисля, че някой ще го подкрепи. Това беше важното – бюджетът”, заяви още Нинова.

Тя уточни, че първите две сили са отговорни като следствие от това какво мнозинство ще се излъчи. “Комисиите още не са създадени. Отговорността е изцяло на Бойко Борисов, той създаде тази каша, той имитираше през цялото време преговори, насъскваше партиите една срещу друга, сега той да си носи отговорността”, поясни Нинова.

Тя подчерта, че Радев бави втория мандат неясно защо. “Вероятно печели време и очаква през това време да се разпаднат всякакви мнозинства, за да може да продължи да управлява. Един истински държавник трябва да събере всички, да търси изход, а не да вкарва противоречия и сблъсъци, така че да няма редовно управление на България”, допълни още лидерът на БСП. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

От записа на Василев: ПП-ДБ работят за Бойко, „посолството“ избира шефовете на структурите

Подобни статии

Back to top button