БългарияНа ФокусПоследни новини

Нотариуса заплашвал магистрати, убит е с няколко куршума от професионалист

Убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил обект на сигнали, подадени в Софийската градска прокуратура за заплахи от негова страна спрямо магистрати. Това съобщи шефът на градската прокуратура Илияна Кирилова. 

„ Доколкото знам, Мартин Божанов – Нотариуса през годините е бил интересен покрай делото „Крашевски“. В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати“, заяви Кирилова.

Нотариуса бе убит снощи в столичния квартал Горна Баня с няколко изстрела в главата. Според информацията от МВР той е бил убит от добър стрелец, който е успял да го ликвидира с няколко изстрела в главата, без да засяга колата до него.

Предполага се, че дейността на Мартин е причината за убийството. От много години той е подозиран в крупни имотни и други измами. Става първия клиент на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество „Кушлев“. През 2008 г. комисията му отнема 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти. Забъркан бил в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата.

Името му бе замесено и в разследвания на Антикорупционния фонд като лице за контакти с прокуратурата за решаване на проблеми на клиенти на обвинението срещу определени суми.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Убиха Мартин Божанов-Нотариуса в София

Подобни статии

Back to top button