БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: ПП-ДБ пращат министри на командировки за 50,000 лева, пак 40 души ще ходят в САЩ, не може така

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи критики към своите партньори в управлението от ПП-ДБ за сериозните разходи, които харчат за командировки.

“Забелязвам едно пътуване из страната, едно пътуване до САЩ – напълно безсмислено. Не виждам никаква логика в това пътуване 20 дни преди смяната на управлението и премиера. Министри с по 30-50 000 лева командировъчни, страховито разхищение в правителството”, разкри Борисов и даде пример от списък за предстоящо отиване във Вашингтон начело с Николай Денков, че в него отново е военният министър Тодор Тагарев, който само преди дни се завърна от САЩ. “Сега 40 човека са се нагласили да ходят за 5 дни в САЩ с правителствения Еърбъс. Тагарев пак е в списъка, а той си дойде преди 5 дни. Самолетните билети са по 5000 долара. Ще говоря с Кирил Петков за тези разходки напред-назад, това не може да продължава така”, категоричен беше Борисов. И попита: “Защо е този двоен аршин?”, припомняйки, как докато той е бил министър-председател е имало въпроси колко струват ядките от кетъринга за правителствените полети, а сега “самолет след самолет лети”.

“От едната страна ми се задава непрекъснато въпроса защо участвам в “сглобката”, а от друга страна ми казват – нашите министри ще продължат да управляват и ще правят каквото си искат и ще пътуват където си искат”, каза още Борисов. И припомни, че предизборните обещания са били за намаляване на държавните разходи и на администрацията.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Нотариуса заплашвал магистрати, убит е с няколко куршума от професионалист

Подобни статии

Back to top button