БългарияНа ФокусПоследни новини

Нов скандал – съпругата на министър на „ПП прибрала 5-цифрена сума, за да консултира кмета Терзиев

Нов акцент около един от скандалите, който гърми в Столична община в последните седмици, внесе общинският съветник и водач на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР София Георги Георгиев. 

В края на миналия месец той заяви, че „Продължаваме промяната“ е превърнала Столична община в „банкомат за партийното ръководство и роднини на членовете на партията“. След това обясни как с подписа на зам.-кмета Иван Василев е сключен консултантски договор с фирмата „Инфинитус“ ЕООД. 

Скандалното в случая е, че тя собственост на Деница Цекова – съпруга на бившия регионален министър в кабинета на Николай Денков – Андрей Цеков, който сега води листата на ПП – ДБ в Благоевград. 

„Толкова да няма консултанти в София, да му се не види, че само жената на Цеков е най-квалифицирана!“, възмути се Георгиев по време на срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със симпатизанти на партията в столичния квартал „Младост“ на 8-ми вечерта. 

Новият щрих е, че консултациите, които фирмата на Деница Цекова е предоставила на Столична община, са стрували над 12 хиляди лева от бюджета й. „И знаете ли кое е най-страшното – че не ги е срам! Нямат никаква защитна реакция, никакъв здрав разум“, добави Георгиев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Бедствие в Плевен – буря наводни града

Подобни статии

Back to top button