БългарияНа ФокусПоследни новини

Новата „арт инсталация“ в София – странни дървени талпи блокират тротоар

Нова украса се появи в столицата – странни дървени талпи, които блокират тротоар в центъра на София. Гредите се намират на ул. „Цар Шишман“ и предизвикаха сериозни подигравки от хората в социалните мрежи, както и притеснения от сериозни инциденти.

Според столична община, гредите са били там инцидентно и вече са премахнати.

Ето как писателката Милена Фучеджиева коментира новата „арт инсталация“ в София:

Както се казва на чист български ето следващото wtf. Тази декорация има две основни цели – да намали пешеходната зона и да спъва пешеходците. Нито може да се сяда на нея, нито е арт инсталация, обикновен нашенски прогресивен булшит.

Сега понеже не са ГЕРБ с по-симплистичните им фалове, фаловете ще са на друго ниво, с претенции. И ще има голяма жал и неразбиране защо хората са така зли и най-вече завистливи, неразбирайки гениалния замисъл на подобни безсмислици, но „ърбън“ и „естетично издържани“. Yeah right.

Посоката е ясна, очертава се да се опитат да ни вкарат в хъб на недостижима за семплата софийска мисъл, естетика. Стартъп „Вие не ни разбирате“ в посока модерност.

Кой откъде е? Този въпрос наистина е важен, макар и отговорите често да са дълбоко замаскирани. Някои от нас обаче виждаме като скенери на летище.
От друга страна някой може би се е опитал да визуализира с йероглифи нечленоразделна реч на човек погълнал всякакъв алкохол и субстанции. Кгххгккккххх мноо съм пиян на Шишман, брат.
А инвалиди и слепи просто мечтаят за този тротоар.
Абе вие нормални ли сте? Вкарвате ни в някаква „колективизация“ от нов тип, което не е изненада имайки предвид някои фамилни особености, но все пак много рязко и бързо ни засипахте с глупости.

Да броим след колко дни и това ще изчезне, а някой колектив ще проплаче немощно, че изпълнението не е било като замисъла. Това се превръща в лоша система – слагат, махат, после слагат друго, но всичко това струва пари.

ИЗМИЙТЕ УЛИЦИТЕ ВМЕСТО ДА СЛАГАТЕ ГЛУПОСТИ ИЗ ГРАДА!

Мълчах за бурята, мълчах за портите, писна ми да мълча.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Столична община премахва златните арки пред „Александър Невски“

Подобни статии

Back to top button