БългарияНа ФокусПоследни новини

Някой е свил червения килим под новите златни арки на Терзиев в София, проектът струвал на общината 30,000 лв.

Червеният килим, който седеше под новите златни арки на площад „Александър Невски“ мистериозно е изчезнал снощи. Той бе част от новата коледна украса на кмета Васил Терзиев, макар значението на трите златни арки и червения килим да остана мистерия за гражданите.

златни арки

Според „Гласове“ проектът струвал 30,000 лева на общината, като част от официалната кампания по отбелязване на Коледа и Нова година в столицата. Провека онлайн показва, че трите златни арки също така се продават в уебсайтът AliExpress за почти 6 пъти по-малка цена от 5,672 лева

арки цена алиекспрес

„През целия празничен месец площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Целта е да бъдат  изпробвани варианти за дългосрочното обживяване на тази знакова за столицата зона. В духа на посланието на инициативата “Светлината в теб” се предвиждат празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея “Елхи на таланта”, коледен базар за храни, напитки и творчески продукти“, съобщиха от общината в деня на запалване на коледното дърво на София.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Златни арки с червен килим се появиха пред „Александър Невски“ като част от новата украса на София

Подобни статии

Back to top button