BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Златни арки с червен килим се появиха пред „Александър Невски“ като част от новата украса на София

Златни арки, под които има червен клим, се появиха неочаквано пред патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“. Множество столичани останаха в недоумение от странната нова украса, която цъфна няколко дни, след като новият кмет на столицата Васил Терзиев обяви, че площадът е пешеходна зона.

Терзиев обеща преди няколко дни, че ще се погрижи за пространството около „Александър Невски“ с цел то да бъде изпълнено с живот.

„Цялото пространство около площад „Св. Александър Невски“ през декември ще бъде изпълнено с живот и коледно настроение, за да може всеки един от нас да усети коледния дух. Бъдете здрави, бъдете заедно и нека всеки един от нас намира светлината в себе си. София заслужава да блести!“, написа Терзиев в своята страница във Фейсбук. 

Все още няма официално съобщение за украсата на площада, но може да се предположи, че тя е част от намеренията на Терзиев и новата управа на София да изпълнят обещанието си за нова коледна украса.

На площада вече имаше модерен пърформънс с розови еднорози, духове и странни птици, който целеше да покаже как точно те планират да създадат това коледно настроение.

Празненство пред Александър Невски
Украсата по време на пърфромънса, открит от Терзиев и Бонев

Много граждани останаха в недоумение и от това празненство, тъй-като то изглежда различно от типичната коледна украса.

Животните в розово бяха акцент на новата украса

Хората в социалните мрежи не успяха да разгадаят какво общо имат розовите еднорози, духовете и птиците с Рождество Христово. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Екшън в Лозенец: Шофьор на Спарк кара в насрещното, удря 4 коли и скача в движение от колата да бяга

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button