BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Обявиха Доналд Тръмп за виновен за 34 престъпления

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп бе обявен за виновен от 12-членно жури в Ню Йорк по 34 обвинения, които му бяха повдиганти. Обвиненията бяха във връзка с фалшифициране на документи с цел прикриване на направени плащания към порно актрисата Сторми Даниълс в навечерието президентски избори през 2016 година, за да не разгласи интимните отношения, които e имала с Тръмп.

Доналд Тръмп също така е номинацията на Републиканската партия за президентските избори по-късно през годината. Засега той води пред своя опонент Джо Байдън в предизборните проучвания.

Присъдата тепърва ще се изясни, но макар да е малко възможно за първо провинение да бъде осъден на затвор, това не е невъзможно. Все пак, конституцията на САЩ не изключва да бъде избран за президент човек, лишен от свобода, а тогава той би могъл сам да се помилва.

Новината предизвика вълна от подкрепа към Тръмп в социалните мрежи и огромен брой дарения – огромен трафик към уебсайта за даренията успя да го срине и дълги часове желаещи да дарят сериозни суми не можеха да го сторят. Редица от либертарианците, които преди седмица отказаха да номинират Тръмп от името на своята партия, сега заявиха открито своята подкрепа поради делото.

Изборите в САЩ са на 5 ноември и битката ще бъде решена в няколко ключови щата, за които тепърва предстои да се види дали присъдата ще има влияние или не.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Джордж Фридман: Мирният план на Путин

Подобни статии

Back to top button