На ФокусПоследни новиниСпорт

Официално: Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС

Димитър Бербатов официално обяви, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз (БФС). 

„След като се обяви датата за Конгреса е нормално, както беше и предния път да обявя кандидатурата си за президент на БФС. Свикахме тази пресконференция и за да ви запознаем с част от нашите идеи“, заяви Бербатов. 

Бербатов иска да въведе ясна мандатност на президента на БФС, която да е максимум 12 години начело на съюза. Според него това е достатъчно за да се разгърне потенциала на един човек начело на асоциацията или да бъде сменен от конгреса, ако се провали. Той също така иска да няма никакви президенти на футболни клубове в изпълнителната комисия на БФС. Според него тяхното място е в лигата, не в БФС.

„Повече български футболисти, което постоянно го говорим. Това ще бъде едно от нещата, които лично аз ще държа да се случи. Бонусна система за използване на повече български футболисти. Да се опитаме така, че този продукт, който отборите ще развиват, да ги убедим, че това е бъдещето – развитието на повече наши футболисти. Контрол на чужденците извън ЕС, които играят при нас. Извън ЕС до трима футболисти да играят. Знаем какво трябва, за да си чужденец в друга държава. Те наистина трябва да бъдат много по-добри от нашите момчета. Ако даден клуб има желание да използва повече от трима футболисти извън ЕС, ще има такса лукс и ще се заплаща определена цифра за четвъртия играч, за петия и за шестия, ако имаш възможност да си го позволиш. Приходите в последствие, които се събират се разпределят по пера. Така ще се генерират повече приходи. Целта е повече български футболисти“, добави Бербо.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Стилиян Петров може да измести Бербатов като основен претендент за шеф на БФС

Подобни статии

Back to top button