БългарияНа ФокусПоследни новини

Официално отмениха създаването на частна детска болница в София

Министерският съвет отмени официално решението за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и аз“ в град София, съобщиха от правителствената пресслужба.

Добавя се, че по-рано днес служебният премиер Димитър Главчев разпореди незабавната отмяна на правителственото решение и заяви намерение да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане. Служебният министър-председател ще поиска също писмени обяснения от министъра на здравеопазването за фактите и обстоятелствата по случая, сочи съобщението.

След поредица от реакции на институции, политически партии и неправителствени организации служебният премиер разпореди да бъде отменено решението за строеж на частна многопрофилна болница „Мама и аз“. В съобщение, разпространено по-рано през деня, от правителствената пресслужба посочиха, че ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от служебния министър на здравеопазването, Главчев ще предложи на президента Румен Радев служебният министър на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста.

Решението на служебното правителство за одобряване на проект за строеж на болница „Мама и аз“, взето на 30 април, предизвика редица реакции на институции, политически партии и неправителствени организации. Президентът Румен Радев призова правителството да преосмисли взетото решение за създаването на частна детска болница, а народните представители да упражнят контрола върху действията на изпълнителната власт, за който поеха отговорност.

По-късно в позиция по случая от основния инвеститор в проекта „Търговска лига“ бе посочено, че фирмата се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски иска служебното правителство да отмени решението за частна детска болница

Подобни статии

Back to top button