Последни новиниСвят

Огромен пожар бушува на километри от Лисабон

9 души, сред които и 8 пожарникари са пострадали при пожарите в централаната част на Португалия. Стотици огнеборци продължават битката с огъня в 3 района близо до Кастело Бранко, на около 200 километра от Лисабон.

Беше съобщено, че има опасност за още три населени места. През нощта операцията по гасенето с хеликоптери и самолети беше затруднена и прекъсната.

 

Като цяло в операцията има включени освен близо 1500 пожарникари, и около 300 машини. Армията също участва в действията по ограничване на стихията. Полетите на пожарникарски самолети и хеликоптери бяха спрени с падането на нощта.

Цивилен, който е претърпял сериозни наранявания, е бил евакуиран с хеликоптер до Лисабон. Четирима пожарникари също са били ранени, а други трима са пострадали, след като пожарната им кола се сблъска с друга.

От армията съобщиха, че изпращат двадесет войници и техника, за да бъдат отворени пътища „за улесняване на достъпа“ на пожарникарите.

Няколко национални магистрали са затворени и редица села в региона са евакуирани като предпазна мярка, казват от гражданската защита.

Няколко национални пътища бяха затворени. Това са първите пожари в Португалия от началото на сезона. В последните няколко години в страната има рекорд на горски пожари , при които през 2017-та година загинаха 100 души.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

ГОРЕЩА ВЪЛНА: Опасност от пожари в страната

Подобни статии

Back to top button