На ФокусПоследни новиниСвят

Орбан и Мелони обсъждат заедно ключовите постове в Европейския съюз

Унгарският премиер Виктор Орбан пристига в Рим в понеделник за разговори с италианската си колежка Джорджа Мелони преди срещата на върха на ЕС на 27-28 юни, на която ще се вземат решения за разпределението на ключови постове в Европейския съюз, предаде АФП.

Двамата ултраконсервативни лидери искат Европа да вземе под внимание “посланието”, изпратено от гражданите на евроизборите от 6 до 9 юни, на които се наблюдаваше рязък ръст на гласуващите за крайнодесни партии.

Мелони, която излезе по-силна от изборите, възнамерява да повлияе на преговорите за “висшите постове” и да “извоюва водеща роля за Италия”. Тя определи като “сюрреалистичен” фактът, че останалите лидери са преговаряли за постовете без представители на нейния лагер.

От своя страна Орбан, чиято партия ФИДЕС е един от необвързаните членове на Европарламента, иска да се присъедини към групата на Европейските консерватори и реформисти, в която влиза и “Италиански братя” на Мелони. Няколко членове на групата обаче изразили своето несъгласие.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Орбан: НАТО готви мисия в Украйна, Унгария няма да участва в нея

Подобни статии

Back to top button