БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: Вместо с важни приоритети, политиците се занимават с кокошарски обиди

Вместо да се фокусират към важните приоритети като усвояването на парите по ПВУ и еврофондовете, позицията на България в предстоящия форум на НАТО идния месец, политиците се занимават с “кокошкарски обиди”. Това констатира разочаровано в парламентарните кулоари лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Знаете ли колко съм натъжен? Европейската комисия излезе с доклад как българският народ е пропилял времето и много милиарди по Плана за възстановяване, по еврофондовете. Натъжен съм, че се занимаваме с такива кокошкарски обиди. При положение, че нямаме ПВУ, милиардите стоят, предстои среща на най-високо ниво в НАТО – вместо да слушаме позицията на България, да спорим по нея, да изпратим президента… Трябваше вече да има позиция на България и който отиде на срещата да я отстоява. А ние слушаме обиди, обвинения, вместо да кажем едно “браво” на ИТН, че отпушиха процеса”, коментира огорчено той.

И индиректно обвини журналистите – никое от важните неща, стоящи пред България, не било коментирано, а само се коментира какво щяло да се случи и кой би бил премиер.

“То няма никакво значение, когато нямаме национални позиции, когато нямаме парламент, който да защити националния интерес”, отсече Борисов. Но не коментира искането на ИТН да се състави експертен кабинет с третия мандат, ако той отиде при тях.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Христо Иванов: Ръсехме не особено адекватни опорки, изглеждахме зле

Подобни статии

Back to top button