BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Организират масово изключване на телевизора по време на новогодишната реч на Радев

Над 5400 души са се записали в кампания във Фейсбук за общо изключване на телевизорите на 23:55 часа в Нова Година, когато президентът Радев ще дава своето новогодишно слово. Кампанията е представена от колаж, който представлява главата на Радев върху Тодор Живков на образа на стар телевизор.

Събитието също така призовава за импийчмънт на президента.

„Изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31.12.23 г., за да не си разваляме новогодишното настроение. Нека посрещнем заедно Новата година без маймунчолъци! #ИМПИЙЧМЪНТ“, гласи цялото описание.

Групата е създадена от „Жълтите жилетки България“, които черпят вдъхновение от движението на жълтите жилетки във Франция. Там жълтите жилетки протестираха против високите цени за горива и инфлацията, както и все по-високите данъци върху средната класа. 

От коментарите в групата става ясно, че основен проблем за включилите се в кампанията е проруската позиция на президента. Те считат, че той се възползва от своя пост и публичните си изяви, за да изразява позиции, подкрепящи Русия и президента Путин. Много от хората в събитието смятат, че Радев е застанал на грешната страна по време на войната в Украйна и неговите позиции за изпращането на оръжия и исканията му за мир са опозорили България.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Ракети с „поздрав“ за руснаците изпратил българин на Украйна

Подобни статии

Back to top button