Още 31 работници от цеха в Смолян са с положителни проби

Още 31 работници от цеха в Смолян са с положителни проби

Още 31 човека от колектива на завода за производство на автомобилни части „Хроновски“ в Смолян са вирусоносители, съобщава „24 часа“.

 

7 от тях са жители на Смолян, от Мадан са 9, а от Рудозем – 15. Потвърдените лица от предприятието се проучват и се издават предписания за 14-дневна домашна изолация.

 

Изследванията на работещите продължават. Преди това здравните власти съобщиха първо за 7 заразени, а след това за още 57. Така общия брой на вирусоносителите в предприятието е 95.

 

В завода работят 750 души, които бяха подложени на всеобщ скрининг за коронавирус в края на миналата седмица. В момента на работа в завода за авточасти в Смолян са хората с отрицателни тестове.

 

Работи се на една смяна с намален капацитет. Ръководството твърди, че се спазват всички мерки. В област Смолян, освен в завода за авточасти, има още пет новорегистрирани случая.

 

4 са в Смолян и 1 Рудозем, съобщи местната РЗИ. От тях двама са мъже и три жени на възраст от 26 г. до 79 г. Те са на домашно лечение под наблюдение на личен лекар, като двама са с диагноза пневмония.

 

Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица и предприемане на епидемиологични мерки.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК