Още двама болни от коронавирус у нас

Още двама болни от коронавирус у нас

Още два случая на болни от коронавирус у нас са потвърдени през изминалата нощ. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. 

 

„Единият е от Плевен, другият от София. Общият брой на пациентите е 43, двама от тях са починали“, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 

 

Има тежък случай в Пирогов, който се наблюдава внимателно, съобщи председателят на щаба. 

 

„С особен интерес гледаме случая в „Пирогов“, защото той е възрастен човек с двустранна пневмония и прекаран инсулт. Все още няма нужда от интубация“, добави той.

 

ПО-СТРОГИ МЕРКИ ЗА ВЛИЗАЩИТЕ У НАС

 

„Главният комисар ме увери, че се предприемат по-строги мерки за пристигащите у нас. Оказва се, че нечетливите и изписани на ръка адреси затрудняват работата. Има изрични инструкции на Гранична полиция да съдействат за четливо и истинско изписване на личните данни. Сформирани са групи са издирване на потенциално заразени лица“, каза още Митафчийски.

 

По думите му внимателно се следят границите ни заради възможност от прибиращи се от Италия, Испания или Гърция наши сънародници. 

 

„Ситуацията е изключително динамична. Бяха обявени по-твърди мерки в различни страни – Белгия, Швейцария, различни провинции на Германия. В Испания твърдо се препоръчва да не се пътува. Засилва се контрола по нашите граници във връзка със сънародниците ни. които живеят там. Раширява се броя на лицата, които подлежат на карантина, която не е доброволна, а задължителна“, обясни Мутафчийски.

 

„В Гърция нещата са доста сериозни – 228 пациенти. В Албания те са 38, в Босна и Херцеговина – 21, в Румъния – 123. В Северна Македония са 19, а в Сърбия – 46“, обясни Мутафчийски.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК