БългарияПоследни новини

Оставиха в ареста 11 задържани от фабриката за цигари

Спецсъдът остави в ареста 11 от общо 12-те задържани за фабриката за нелегални цигари, която беше определена като най-голямата у нас.

Соченият за ръководител на незаконната дейност Александър Арабаджиев за сега остава без наложена мярка за неотклонение. Според съда няма достатъчно доказателства, които да го уличават в извършване на престъпление.

Той обаче ще остане в ареста до 15 юли, когато ще се произнесе втората инстанция за мярката. Издирват се още 2-ма от високите нива на бандата.

Зад решетките остават българи, украинци и молдовец, които прокуратурата обвинява като участници в производството на черно.

С европейска заповед за арест ще продължи издирването на други двама, смятани за организатори на нелегалната фабрика.

По данни на прокуратурата само за час в Пловдив са се произвеждали 200 стека цигари, като печалбата от тях е била 15 хил.лв.

От обвинението твърдят, че чужденците са били наети, за да работят именно по незаконното производство на цигари.

Припомняме, че всичките 11 извършители на престъплението бяха арестувани по време на специализирана акция в четвъртък, проведена в пловдивските села Труд и Граф Игнатиево.

На мястото пристигнаха премиерът Бойко Борисов, зам.-главният прокурор Иван Гешев Гешев, Георги Костов, директор на Агенция „Митници“ и главният секретар на МВР Иво Иванов.

Във фабриката бяха открити над 1000 кашона нелегални цигари от марките „Мурати“ и „Роял“, които са с гръцки надписи.Сградата, в която се е помещавала нелегалната фабрика, е нова, построена в началото на годината и оборудвана с машини за цигари.

Хората, които са работили там, са имали спални помещения, кухненски уреди и фитнес. Те не са излизали от помещенията, а всичките необходими за работата и живота им консумативи са им били донасяни от други хора.

Разбиха най-голямата фабрика за нелегални цигари у нас

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button