BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

От мрежата: Бивш избирател на ДБ подари прах за пране на Христо Иванов и Атанас Атанасов (ВИДЕО)

Бивш избирател на „Демократична България“ публикува видео в социалната мрежа Туитър как отива в офиса на ДБ да дари опаковка с прах за пране, с цел да помогне с „изпирането“.

В изтеклият запис от националния съвет на партията „Продължаваме промяната“, която се яви на изборите в коалиция с ДБ, Кирил Петков разказва как ще „изперат“ Бойко Борисов и ГЕРБ ако се съгласят на ротационно правителство. 

„Сега ядем яко бой, късат се ризи – „вие сте предатели на живота ни“, но залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер, а Борисов се изпира през този вариант, няма съмнение, защото те са коалиционно, въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел, а тя не е била в България“, казва Петков в записа

Той разказва и как Христо Иванов е измислил „схема“ да бъде запазен имунитетът на Бойко Борисов, чрез въвеждане на комисия за имунитета на депутати, която да решава кога той да бъде свален. 

Самият Христо Иванов отказа да коментира думите на Петков и каза, че преговорите трябва да продължат и да се стигне до сформиране на правителство. Иванов добави, че трябва да се стигне до състав на правителството, който да е близо до „експертен кабинет“, без политически лица.

Председателят на ДБ добави, че трябва да се прекрати с чистките на „наши и ваши“ и казаното в записа е добра причина да се модернизира подхода към българската администрация.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Германски евродепутат за обещанията на Урсула фон дер Лейен към Кирил Петков от записа: Трагична грешка

Подобни статии

Back to top button